Lär känna, mig, Jenny Sjöberg - Din yogalärare!

Vem är Jenny?

Jag som har grundat och driver siten YogaJenny.se heter Jenny Sjöberg, är 42 år och bor i södra Dalarna på en liten ort som heter Horndal. Här bor jag med min man och tre söner samt två katter. Jag är i grunden legitimerad högstadielärare inom de naturvetenskapliga ämnena men har på senare år trappat ner skoljobbet för att även göra plats åt företagande inom yoga.

Jag är en kreativ, kärleksfull och positiv själ med nära kontakt till mina känslor, på gott och ont 😉 Jag har genom åren varit igenom diverse svårigheter såsom låg självkänsla, ätstörning, depression, oro och ångest och diskbråck… för att nämna några av de utmaningar jag stött på genom åren. Utmaningar som blivit erfarenheter och som jag idag har stor nytta av att ha varit i kontakt med och tagit mig ur. En av de viktigaste frisk och framgångsfaktorerna för mig har varit en vilja att må bra och yoga. 

Vem yogar hos mig och varför?

Till mig kommer kvinnor och män, mestadels kvinnor i olika åldrar från 30 till 65+. Många med kroppsliga eller psykiska besvär, andra för att stressa ner eller stärka kroppen på ett skonsamt sätt.

Min drivkraft har hela tiden varit att erbjuda en flexibel och tillgänglig form av yoga, som du kan ta med dig och praktisera var och när som helst. Det var grunden till att jag skapade en av nätets mest personliga onlineyogatjänster – Medlemsportalen.

Mina utbildningar

Min yogabana började för ca 14 år sedan då jag kom i kontakt med en amerikansk yogalärare på YouTube. Hon hette Lesley och kom att betyda otroligt mycket för mig under en period i livet när jag var vilsen i mig själv. Lesley inspirerade mig att studera till yogalärare och efter den första 200 timmars yogalärarutbildningen så blev det en 300 timmars utbildning, sen en 200 timmars igen, och en 100 timmars och så några 50 timmars utbildningar på det… ja men du hör. Jag älskar att lära och omsätta det jag lärt mig till innehåll som jag kan dela med dig för att du ska få verktyg att också må ditt bästa jag. För det är just det. Yoga ger oss verktyg att hantera oss själva, hantera livet, öka vårt medvetande och närvaron i nuet. Yogan lär oss att lära känna oss själva och ger en bred och mångsidig träning oavsett nivå.

Utbildningar

  • Uplifted 200 h Yogalärarutbildning
  • Uplifted 300 h Yogalärarvidareutbildning
  • Kundalini University & Uplifted 200 h Kundaliniyogalärarutbildning
  • Karma yoga 200 h Kundaliniyogautbildning
  • Yinyoga 50+ h 
  • Hormonyyoga 200 h Gravidyogalärarutbildning
 

Oavsett anledning till varför just du har hittat hit så finns något för dig, det kan jag garantera. Är du osäker så bjuder jag på ett 30 minuters kom-igång samtal på telefon.

Känn att du kan kontakta mig om du har någon som helst fråga. Jag finns här för dig och det är kärnan i mina tjänster de ska kännas och vara personliga.

Retreats, yoga PT, kurser, studioklasser och Zoomklasser

Du som behöver komma ifrån vardagen en stund och ladda om och ladda upp dig kan välja att delta på ett yogaretreat på plats i Horndal eller i vissa fall online.

Du som vill fördjupa din praktik, komma igång eller få hjälp med ett specifikt besvär kan boka PT timme på plats i studion eller digitalt på Zoom.

Flera gånger varje år erbjuder jag även gratis workshops och kvällskurser online på Zoom på det tema som är aktuellt, ett utmärkt tillfälle för dig att fördjupa din praktik och för mig att träffa dig Live online.

Varje vecka rullar ett schema med Liveklasser och dessa kan du delta på i studion eller via Zoom hemifrån.

Du kan välja att delta på stillsammare yinyogaklasser, mer dynamisk kundalini  eller vinyasayoga eller varför inte välja en stärkande hathayogaklass.

Onlineyoga

Medlemsportalen passar dig som vill ha en tillgänglig och hållbar yogapraktik över tid som inte är dyr men ger massor med innehåll. En månads onlineyogamedlemskap i medlemsportalen motsvarar i princip vad ett pass på studio kostar, så att du får mycket för pengarna, det är det första. 

Sen ger onlineyogamedlemskapet dig flera hundra yogavideor i varierad längd, på olika tema och i olika stil. Vi har ett nytt tema var tredje månad och nya serier och yogautmaningar släpps regelbundet. Det finns färdiga månadsplaneringar  och du kan lätt göra dina egna spellistor eller yogascheman. I medlemskportalen finns helt enkelt allt för din hemmayoga.

Vi tränar på yogamattan för att ha verktyg att hantera vardagen och livets utmaningar, för att ha balans i kroppen, sinnet, känslorna, energin och själen. Yogan lär oss att finna närvaro i nuet och hålla lugnet även om det är stormigt runt oss eller i oss. Yogarörelser, andning och meditation förenar kropp, sinne, känslor och själ. Det är en träningsform, en livsstil, ett nöje och en skola i självkännedom och självutveckling – allt i ett.

Avslappningspodden och webbshop

I Avslappningspodden guidar jag dig i lugnande andnings-, avslappnings och meditationsövningar, två avsnitt per vecka och i webbshopen kan du köpa yoga- och livsstilsprodukter och tjänster.

 

Varmt välkommen hit!

 

Sidor för dig att besöka

Onlineyoga

Kurser

Webbshop

Yogastudio och retreats

Avslappningspodden