MAJ MÅNADSTEMA ÄR INSPIRERAT AV NATUREN OCH DE FEM ELEMENTEN!

Våren är en tid av förnyelse och tillväxt där naturen väcker till liv efter vinterns vila. Det är en period fylld av ljus, värme och en känsla av ny energi. Denna tid av förändring och tillväxt kan också vara en källa till inspiration för vår egen personliga utveckling och välmående, särskilt när det kommer till praktiserande av yoga.

Om de fem elementen kopplat till yoga

I yogafilosofin pratas om de fem elementen – jord, vatten, eld, luft och rymd (eter). Dessa element anses representera olika aspekter av universum och även av vår egen mänskliga natur. Genom att låta sig inspireras av dessa element kan vi utforska oss själv på olika plan – fysiskt, mentalt och känslomässigt.

Jord 🌱
Jorden representerar stabilitet och grundning. Yogapositioner som Berget (Tadasana) eller Barnet (Balasana) kan hjälpa oss att förstärka känslan av stabilitet och närvaro.

Vatten 💧
Vattnet symboliserar flöde och anpassningsförmåga. Precis som vårens regn smälter snön och ger näring åt jorden, kan vi låta oss inspireras att röra oss mjukt och smidigt genom våra yogapositioner i samklang med vår andning. Vi kan röra oss lika smidigt och utforskande som vattnet rör sig.

Eld 🔥
Elden representerar kraft och förändring. Vi kan låta vårens varma solstrålar inspirera oss att hitta vår inre styrka och kraft genom yoga. Genom att praktisera positioner som Krigaren (Virabhadrasana) kan vi väcka vår inre eld och känna oss starkare och mer självsäkra.

Luft 💨
Luften symboliserar frihet och expansion. Precis som vårens ljumma vindar som bär med sig dofter av blommor och nytt liv, kan vi låta oss inspireras att sträcka ut oss och expandera andetag och kropp genom våra yogapositioner, öppna upp vår kropp, vårt bröst, och andas in friheten och utrymmet runt oss.

Eter/rymd 🌀
Rymden representerar oändlighet och länkar oss till ett större sammanhang av universum. Genom att praktisera meditation och mindfulness under våren kan vi låta oss inspireras att känna oss enade med varandra och universum. Vi kan öppna upp och känna oss som en del av något större än oss själva och att finna lugn och frid i denna förbindelse.

Vill du utforska de fem elementen och yoga mer?

Välkommen att anmäla dig till Gratis yogaklass/workshop

Inspirerad av de fem elementen Torsdag 9/5 kl. 9 – 10